Omzet+Veiling+Rhein%2DMaas+stijgt+2+miljoen+euro
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Omzet Veiling Rhein-Maas stijgt 2 miljoen euro

De omzet van Veiling Rhein-Maas in het Duitse Straelen-Herongen is het afgelopen jaar gestegen met 2 miljoen euro.

Op het eind van het jaar stond de omzetteller op 350 miljoen euro, het hoogste resultaat sinds de oprichting van de joint venture van Royal FloraHolland en Landgard in 2010. De fysieke klok blijft het belangrijkste verkoopkanaal op de marktplaats in Straelen-Herongen. De productomzet op dit prijsinstrument klom met 2 procent.

Het digitale verkoopkanaal klokvoorverkoop ontwikkelde zich net als in 2018 positief. De toename was 11 procent. 'Veel aanvoerders van snijbloemen bieden hun producten al via klokvoorverkoop aan, maar er is nog ruimte voor een verhoging bij de tuinplanten', stelt een woordvoerder van Veiling Rhein-Maas. Het gecumuleerde aandeel van Kopen-Op-Afstand in de totale omzet was bijna 30 procent, wat eveneens een lichte stijging betekent.

Webshop

Na de eerste presentatie van de webshop op de klanten- en aanvoerdersdag is deze het afgelopen jaar getest en uitgebreid, zodat de nieuwe webshop begin januari officieel online is gegaan. Met de introductie speelt Veiling Rhein-Maas in op de digitaliseringswensen van klanten en telers. De webshop biedt een breed assortiment met onder andere nicheproducten en arrangementen.

Vorig jaar zijn bij de veiling de eerste moderniseringen in de afmijnzaal uitgevoerd. Sinds november zijn de bedieningselementen op alle tribuneplaatsen aangepast. Dit jaar komt er een compleet klokfront in leduitvoering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer