Veiling+Rhein%2DMaas+test+virtuele+verkoop
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas test virtuele verkoop

Veiling Rhein-Maas start een proef waarbij klanten calluna en calocephalus kunnen kopen voordat ze zijn aangevoerd op de veiling in Straelen-Herongen.

De pilot onder de naam 'Heute für Heute' (vandaag voor vandaag) wordt in de kalenderweken 39 tot 41 gehouden. Met de proef wil de veiling te weten komen hoe producten kunnen worden verkocht die pas op een later tijdstip bij de marktplaats worden aangevoerd. 'De resultaten van dit pilotproject leveren belangrijke informatie op voor de inrichting van toekomstige veiling- en logistieke processen', meldt Veiling Rhein-Maas.

De verkoop van twee producten begint virtueel om 6 uur 's morgens op klok 8. Om deze reden is het meesturen van een representatieve productfoto noodzakelijk, aldus een woordvoerder van de veiling. De verkoop vindt uitsluitend per CC-container plaats. Tijdens de pilot is het niet mogelijk per laag in te kopen. De calluna en calocephalus zijn ook beschikbaar via klokvoorverkoop.

Minimumprijs

De teler voert zijn producten na de verkoop bij Veiling Rhein-Maas aan. De aflevering geschiedt dan zoals gebruikelijk tijdens het normale afleverproces. Als een product de minimumprijs niet haalt, wordt het niet geleverd.

Welke producten via 'Heute für Heute' worden verkocht, kunnen klanten van Veiling Rhein-Maas al de dag voor de veiling op de 'aanbodsinfo klok' op de website van de veiling zien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  19° / 15°
  70 %
Meer weer