Veiling Rhein-Maas maakt inhaalslag

Veiling Rhein-Maas heeft in het derde kwartaal 6 procent meer omgezet dan in de vergelijkbare periode van 2018. Het was een inhaalslag voor de veiling.

Veiling+Rhein%2DMaas+maakt+inhaalslag
© Veiling Rhein-Maas

Door de tussensprint is de verkoop bij de bloemenveiling in het Duitse Herongen weer op het niveau van vorig jaar beland. In de eerste negen maanden van dit jaar realiseerde Veiling Rhein-Maas een omzet van 270 miljoen euro.

De weersomstandigheden bleken opnieuw een doorslaggevende factor voor de verkoop, meldt de veiling. De sterke temperatuurschommelingen leidden tot aanzienlijke prijsschommelingen bij snijbloemen. Over het geheel genomen waren de middenprijzen voor de bloemen - ondanks de recordtemperaturen - echter hoger dan in het voorgaande jaar.

Klokvoorverkoop

Het digitale verkoopkanaal klokvoorverkoop blijft zich in 2019 positief ontwikkelen. De omzet na negen maanden was 10 procent hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. In de eerste drie kwartalen van dit jaar bedroeg het aandeel van Kopen-Op-Afstand aan de totale omzet van de veiling bijna 30 procent. Dat komt neer op een stijging van ongeveer 2 procent.

Veiling Rhein-Maas neemt begin volgend jaar de webshop voor snijbloemen en potplanten in gebruik. Met de introductie ervan speelt Veiling Rhein-Maas in op de wensen van klanten en telers om verdere digitalisering. De webshop is een extra in- en verkoopmogelijkheid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer