Rhein%2DMaas+stopt+verkoop+B%2Dkwaliteit+bloeiende+plant
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Rhein-Maas stopt verkoop B-kwaliteit bloeiende plant

Veiling Rhein-Maas in het Duitse Straelen stopt met de verkoop van bloeiende kamerplanten van B-kwaliteit.

De veiling voert deze verandering door, omdat er een teruglopende vraag is naar deze B-kwaliteit. Daarnaast zijn klanten en telers voorstander van zo'n stop, die vanaf 1 maart van dit jaar (aanvoer 28 februari) ingaat. Sinds 2014 verkoopt Veiling Rhein-Maas ook al geen B-kwaliteit tuinplanten meer.

Als telers na 28 februari toch nog bloeiende kamerplanten van de kwaliteitsklasse B aanvoeren of als deze worden gediskwalificeerd tot deze klasse, wordt de aanvoerder gevraagd de planten weer op te halen. Mocht de teler dat niet doen, dan worden ze volgens het veilingreglement tegen de daarvoor geldende tarieven vernietigd.

Vernietiging

De teler wordt alleen bij de eerste aanvoer van B-kwaliteit hierover geïnformeerd. Als hij of zij daarna opnieuw B-kwaliteit aanvoert, worden de planten direct op kosten van de teler vernietigd, laat de veiling weten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer