Recordomzet+Veiling+Rhein%2DMaas
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Recordomzet Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas realiseerde in 2018 een productomzet die 1,1 procent hoger was dan in 2017. De 348 miljoen euro is een record voor het bedrijf dat in 2010 is opgericht.

De fysieke veiling blijft het belangrijkste verkoopkanaal op de marktplaats in Straelen-Herongen. De klokverkoop steeg 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Kopen-Op-Afstand was in 2018 goed voor 28,2 procent van de veilingomzet, een lichte stijging ten opzichte van 2017.

Klokvoorverkoop wordt steeds populairder onder de klanten van de veiling. De voor 2018 geplande verkoopdoelstelling voor klokvoorverkoop werd overschreden. Dit digitale verkoopkanaal genereerde een omzet van 10,5 miljoen euro, een stijging van 67,5 procent. Ook klokservice deed het beter dan in 2017: de omzet ging met 4,1 procent omhoog.

Distributie

Veiling Rhein-Maas heeft vorig jaar verschillende maatregelen genomen om het distributieproces van snijbloemen te verbeteren, zodat de klanten van de marktplaats hun producten sneller ontvangen. Deze maatregelen hebben inmiddels tot positieve resultaten geleid, meldt de veiling.

Beplante schalen en arrangementen en hoogwaardige producten zijn nog steeds erg populair bij klanten van Veiling Rhein-Maas. Daarnaast was de vraag naar snijbloemen bijzonder sterk voor lisianthus en hortensia. Door de positieve ervaringen met de introductie van 'Premium Quality' werd dit predicaat in vorig jaar ook bij gypsophila, ilex en alstroemeria ingevoerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer