Veiling+Rhein%2DMaas+past+tarieven+aan
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas past tarieven aan

Bloemen- en plantenveiling Veiling Rhein-Maas in het Duitse Straelen-Herongen past in 2019 de tarieven aan. Het bedrijf voert het principe van ‘kostenmaker is kostendrager’ verder door.

Dit betekent dat Veiling Rhein-Maas bewust de kosten neerlegt op de momenten van het gebruik van middelen, diensten of service. Daarnaast werkt de veiling aan meer eenheid in gelijksoortige tarieven en wil het minder uitzonderingen hanteren. 'We voeren vanaf volgend jaar voor de belangrijkste tarieven in ieder geval een indexering in als minimum tariefsaanpassing.'

Tot de belangrijkste wijzigingen voor volgend jaar behoren het vervallen van de korting op CC's in monsterpartijen en de gelijkstelling van de karheffing Klokservice bij de klok (4 euro). De veiling, een joint venture van het Duitse Landgard en het Nederlandse Royal FloraHolland, verhoogt de stortkosten bij doordraai naar 0,90 euro per fust met een maximum van 40 euro per kar.

Fust

Veiling Rhein-Maas voert zoals gebruikelijk ook de wijzigingen in de tarieven van eenmalig en meermalig fust zoals Landgard en FloraHolland deze hebben voorgenomen, door. Voor klanten van de veiling is de belangrijkste verandering de doorvoering van een tariefsverhoging voor eenmalig plantenfust. Dit gebeurt in overeenstemming met de Landgard-regeling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer