Boerderij 't Geertje koopt natuurgebied Noord-Aa

Biologische boerderij ‘t Geertje is de nieuwe eigenaar van natuurgebied Noord-Aa in Zoeterwoude. De koopovereenkomst met de provincie Zuid-Holland is onlangs getekend.

Boerderij+%27t+Geertje+koopt+natuurgebied+Noord%2DAa
© Georges Hoeberechts Zone 5 Fotografie

Volgens de provincie gaat het om een heel divers gebied op de overgang tussen het water en de ruim 3 meter dieper gelegen polder. Om natuur en recreatie goed in balans te houden, is gericht beheer noodzakelijk, vindt de provincie Zuid-Holland. 'De provincie laat daarom het beheer van Noord-Aa graag over aan ervaren partijen die het juiste materieel en personeel hebben om het gebied duurzaam te beheren.'

't Geertje grenst aan het 6 hectare grote natuurgebied. Eigenaar Willeke van Rijn geeft aan dat de grond nauw verbonden is met boerderij 't Geertje.

'Het is een heel mooi stuk natuur midden in de Randstad waar kinderen en volwassenen van kunnen genieten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf voedsel komen plukken, een duik in natuurwater nemen of met educatieve kaarten ontdekken wat er allemaal tussen het gras groeit. Daar hebben we de afgelopen jaren al veel in geïnvesteerd. Wij vinden dat belangrijk en super leuk om te doen. Dat de grond nu in ons eigendom komt verhoogt het plezier alleen maar.'

Zes jaar geleden werden de eerste afspraken met ’t Geertje over beheer in het natuurgebied gemaakt. Een primeur, omdat dit de eerste keer was dat de provincie natuurbeheer aanbesteedde.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer