17+miljoen+euro+voor+Utrechtse+natuur
Nieuws
© Koen van Wijk

17 miljoen euro voor Utrechtse natuur

Provincie Utrecht stelt 17,4 miljoen euro subsidie beschikbaar voor natuur. Het geld is onder meer bedoeld voor de omzetten van landbouwgrond naar natuur.

Ook wordt een deel van het geld besteed aan de kwaliteitsverbetering van bestaande natuurgebieden en het beheer er van. Natuur is belangrijk voor het welzijn van mensen en de biodiversiteit in de provincie, laat provincie Utrecht weten.

De subsidies zijn in 2020 beschikbaar. Natuurinitiatieven die vallen binnen het Natuurbeheerplan 2020 kunnen aanspraak maken op subsidie. De natuur die nieuw wordt ontwikkeld, gaat onderdeel uitmaken van het Natuurnetwerk Nederland (NNN).

Ambitie

Met de subsidie geeft de provincie invulling aan de ambitie om meer natuur te creëren. Ook draagt het bij aan actief soortenbeleid, het actieplan weidevogels en verhoging van de kwaliteit van Natura 2000-gebieden. De natuurmaatregelen beperken onder meer de negatieve gevolgen van de neerslag van stikstof in onze provincie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer