17 miljoen euro voor Utrechtse natuur

Provincie Utrecht stelt 17,4 miljoen euro subsidie beschikbaar voor natuur. Het geld is onder meer bedoeld voor de omzetten van landbouwgrond naar natuur.

17+miljoen+euro+voor+Utrechtse+natuur
© Koen van Wijk

Ook wordt een deel van het geld besteed aan de kwaliteitsverbetering van bestaande natuurgebieden en het beheer er van. Natuur is belangrijk voor het welzijn van mensen en de biodiversiteit in de provincie, laat provincie Utrecht weten.

De subsidies zijn in 2020 beschikbaar. Natuurinitiatieven die vallen binnen het Natuurbeheerplan 2020 kunnen aanspraak maken op subsidie. De natuur die nieuw wordt ontwikkeld, gaat onderdeel uitmaken van het Natuurnetwerk Nederland (NNN).

Ambitie

Met de subsidie geeft de provincie invulling aan de ambitie om meer natuur te creëren. Ook draagt het bij aan actief soortenbeleid, het actieplan weidevogels en verhoging van de kwaliteit van Natura 2000-gebieden. De natuurmaatregelen beperken onder meer de negatieve gevolgen van de neerslag van stikstof in onze provincie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer