John+Deere%2Ddealer+GroeNoord+neemt+Jan+de+Winkel+over
Nieuws
© GroeNoord

John Deere-dealer GroeNoord neemt Jan de Winkel over

John Deere-dealer GroeNoord neemt vanaf januari 2020 collega-dealer Jan de Winkel over. Jan de Winkel gaat op termijn onder de naam GroeNoord verder.

Voor GroeNoord is dat een uitbreiding van 15 naar 19 vestigingen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland. Alle medewerkers van Jan de Winkel behouden hun plaats binnen GroeNoord, waar directeur Jan de Winkel de leiding krijgt over de verkoop van landbouwmachines in het oosten van Nederland.

GroeNoord en Jan de Winkel houden zich beide bezig met verkoop, service, verhuur en ondersteuning van machines in de agrarische en tuin & park-sector. Zowel GroeNoord als Jan de Winkel ervaren dat de behoefte aan specifieke ondersteuning groeit bij de klant.

Directeur Jan de Winkel: 'Als schakel tussen steeds grotere en professionele landbouwbedrijven en -fabrieken moet je als dealer meekomen in kennis en vaardigheid. Bovendien delen GroeNoord en Jan de Winkel dezelfde bedrijfscultuur, gericht op service en een vertrouwensrelatie met de klant.'

Werkgebied

Met de overname van Jan de Winkel breidt GroeNoord het werkgebied uit naar zes provincies met 280 werknemers over 19 vestigingen. GroeNoord wil dichtbij de klant blijven staan en dat lukt met een groeiende organisatie.

Menko Boersma, algemeen directeur GroeNoord: 'Bij GroeNoord heeft klant- en werknemerstevredenheid altijd voorop gestaan, wat uiteindelijk heeft geleid tot goede resultaten. De overname is voor ons een nieuwe stap waar we veel zin in hebben, ook omdat wij het volledige vertrouwen krijgen van John Deere.'

Familiebedrijf

Jan de Winkel kent zijn oorsprong meer dan honderd jaar geleden in het Gelderse Brummen en is een echt familiebedrijf. Toen Jan de Winkel junior als tweede generatie in 1986 de zaak van zijn vader overnam, groeide het mechanisatiebedrijf verder uit.

GroeNoord - zelf ook ontstaan uit vier familiebedrijven waarvan alle eigenaren een actieve functie binnen het bedrijf bekleden - herkent de bedrijfscultuur van Jan de Winkel goed. De bedrijven nemen de tijd om elkaars beste elementen over te nemen, gericht op klantenservice, werknemers, voldoening en resultaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer