Nauwkeurig mest uitrijden met John Deere en Vogelsang

De combinatie van John Deere's Section Control en Vogelsang's Comfort Flow Control (CFC) sectiecontrolesysteem maakt een zeer precieze verspreiding van vloeibare mest mogelijk.

Nauwkeurig+mest+uitrijden+met+John+Deere+en+Vogelsang
© Vogelsang

John Deere en Vogelsang zijn een gezamenlijk project gestart om de toepassing van organische meststoffen te bevorderen. 'We bundelen onze expertise om ervoor te zorgen dat planten kunnen worden voorzien van de nodige voedingsstoffen door een preciezere toepassing van vloeibare mest', zegt Alexander Berges van John Deere.

Nauwkeurige organische bemesting heeft belangrijke voordelen boven minerale bemesting, legt Berges uit. 'Het verbetert de CO2-balans van de landbouwproductie en vermindert ammoniakemissies. Hogere opbrengsten, meer consistente plantengroei en bescherming van waterlopen zijn ook positieve voordelen.'

Sleepvoetbemester

Dit gezamenlijke project demonstreert in de praktijk hoe nauwkeurig vloeibare mest kan worden aangebracht met behulp van Vogelsang's nieuwste sleepvoetbemester BlackBird met CFC-sectiecontrolesysteem en ExaCut ECQ-precisieverdeler.

John Deere's Section Control wordt bediend via een display in de cabine en opent en sluit de individuele slangen van het systeem automatisch en zeer nauwkeurig volgens de gps-positie van het voertuig. Dat vermindert overlappingen en fouten tot een absoluut minimum en voorkomt over- of onderdosering van voedingsstoffen aan de planten.

Afsluitertechniek

Vogelsang heeft ook nieuwe afsluitertechniek ontwikkeld met luchtbalgen in de slanguitlaten van de verdeler voor het uitschakelen van de afzonderlijke boomsecties. De opgeblazen luchtbalgen sluiten de afzonderlijke boomsectie of boomsecties: om de respectieve slanguitlaten vrij te geven, laat de operator de lucht uit de balgen ontsnappen.

Deze elektro-pneumatische besturing van de afzonderlijke slangen maakt snelle, precieze schakelhandelingen mogelijk. De spuitbomen zijn beschikbaar in versies met een enkele slangbediening of met bediening in gecombineerde secties.

Nauwkeurigheid

De sectieregeling van John Deere is compatibel met alle gebruikelijke satellietcorrectiesignalen. Hierdoor kunnen tot 255 afsluiters volledig automatisch worden bestuurd met een nauwkeurigheid van circa 3 centimeter in vooraf gedefinieerde gebieden van het veld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 7°
  70 %
 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
Meer weer