Erkenning+voor+HarvastLab+3000+van+John+Deere
Nieuws
© Eigen Foto

Erkenning voor HarvastLab 3000 van John Deere

John Deere krijgt erkenning voor het HarvestLab 3000. De fabrikant gebruikt hierbij het nabij-infrarood-systeem (NIR) om tijdens het toedienen van drijfmest real-time nutriënten te meten.

Deze technologie is nu bekroond met een speciale erkenning door een jury van de 'European Land and Soil Management Award'. Dat gebeurde onder toezicht van de Europese Commissie en in samenwerking met de University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU) van Wenen.

Deze waarderingsprijs werd op onlangs uitgereikt tijdens Forum for Agriculture (FFA) door de European Landowners Organization (ELO) voor deze belangrijke doorbraak in bodemtechnologie. De jury legde de nadruk op de uitstekende werkwijze voor grondgebruik en bodembeheer, waardoor bodembedreigingen worden verminderd.

Meststoffen

De HarvestLab 3000 biedt landbouwers en loonwerkers een nieuwe technologie voor het verbeteren van de efficiëntie van het gebruik van meststoffen. Het doel is om over- of onderbemesting te voorkomen door het constant meten van de nutriëntenwaarden tijdens het toedienen van mest.

John Deere mestanalyse stelt landbouwers in staat om real-time stikstof, fosfaat en kalium toe te dienen op basis van een streefwaarde voor voedingsstoffen en/of maximale snelheid in kilo's per hectare. Deze ingrediënten en het totale toegepaste volume zijn gedocumenteerd en het systeem kan ook plaatsspecifiek doseren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 1°
  10 %
Meer weer