Drie+aandrijfconcepten+John+Deere+8R%2Dtrekkers
Nieuws
© John Deere

Drie aandrijfconcepten John Deere 8R-trekkers

John Deere maakt als eerste een serie standaard-trekkers die leverbaar zijn met drie verschillende aandrijfconcepten: met wielen (8R), met twee rupsbanden (8RT) en met vier rupsbanden (8RX).

De nieuwe en binnen de sector bijzondere 8RX is ontwikkeld met het oog op bodembescherming. Bij dit model is de compressie van het contactoppervlak dan ook geringer dan bij enige andere trekker in deze klasse.

Daarnaast biedt de 8RX een transportbreedte van minder dan 3 meter en een wegsnelheid van 40 kilometer per uur. De trekker is uiterst wendbaar en bij het maken van bochten blijft grondophoping tot een minimum beperkt.

Vergeleken met het gebruikelijke binnen de sector van trekker op twee rupsbanden is de 8RX is veel stabieler op hellingen en presteert deze beter op moeilijke bodems dankzij het zelfreinigende vermogen. De rupsbanden zijn leverbaar in breedtes van 41 tot 76 centimeter, wat een bodemcontactoppervlak ruim 4,5 vierkante meter mogelijk maakt.

Motoren

De nieuwste serie 8R-trekkers maakt nog steeds gebruik van de zuinige John Deere PowerTech PVS- en PSS-motoren van 9 liter. Deze zijn voor de 8RT met 40 pk opgevoerd. Nieuw zijn onder meer de Visco-radiatorventilator en de positie van de hulpsystemen van de motor, die naar de voorkant zijn verplaatst.

De dertien modellen waaruit de serie bestaat, bieden veel comfort die tot nu toe alleen te vinden waren in luxe personenauto's en kunnen naar keuze worden geleverd met de CommandPRO rijhendel. Het opvallende uiterlijk van de trekker is ontworpen in samenwerking met deskundigen van de BMW Designworks studio in Californië.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer