John Deere 6M-trekkers met hoge standaard

John Deere heeft een nieuwe 6M-serie trekkers ontwikkeld die zich kenmerkt door een hoge standaard van comfort, prestatie, manoeuvreerbaarheid en zicht. John Deere presenteert de trekkers volgende maand op de beurs Agritechnica in het Duitse Hannover.

John+Deere+6M%2Dtrekkers+met+hoge+standaard
© John Deere

De 6M-serie bestaat uit tien modellen met maximum vermogens van 110 tot 216 pk. De serie heeft zes modellen met viercilindermotoren (6090M, 6100M, 6110M, 6120M, 6130M en 6140M) en vier modellen met zescilindermotoren (6145M, 6155M, 6175M en 6195M).

Door de lage motorkap op de vier kleinere modellen is het zicht aan de voorzijde optimaal. Bovendien is door de toepassing van een smallere stuurwielkap en de nieuw ontworpen panoramaruit in het cabinedak een optimaal zicht verkregen voor laadwerkzaamheden.

Manoeuvreerbaarheid

Een verbeterde manoeuvreerbaarheid is verkregen door een kortere wielbasis, goed voor een krappe draaicirkel van slechts 4,35 meter bij de nieuwe viercilindermodellen. Ondanks de strakke vormgeving kenmerken deze fullframetrekkers zich door een maximaal toelaatbaar brutogewicht van 10,45 ton.

Al deze 6M-serie trekkers hebben een cabine die lichter, moderner en stil is met een geluidsniveau van slechts 70 decibel. Alle belangrijke bedieningsfuncties bevinden zich op het rechterpaneel. De modellen met CommandQuad-transmissie kunnen worden voorzien van een Compact CommandArm met de functies in de armsteun.

Joystick

Er zijn vier mechanische of elektrische SCV's verkrijgbaar. Deze laatste is een nieuwe optie die voor het eerst op deze trekkers beschikbaar is. De schakelaars op de elektrohydraulische joystick zijn volledig programmeerbaar en de rijrichting kan zowel op deze als op de mechanische joystick met een drukknop worden gewijzigd.

Alleen John Deere wint goud
Voor Agritechnica zijn 291 nieuwe producten ingezonden voor de innovatieprijs. Er zijn één gouden medaille en 39 zilveren medailles toegekend. John Deere wint met een nieuwe transmissie de gouden medaille. In deze traploze versnellingsbak zijn de hydraulische pompen vervangen door elektromotoren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer