FrieslandCampina+voorzichtig+met+aannemen+bioboeren
Nieuws
© Dirk Hol

FrieslandCampina voorzichtig met aannemen bioboeren

Hoewel biologische melk de wind in de zeilen heeft, houdt zuivelconcern Royal FrieslandCampina zich aan het eerder afgesloten uitbreidingsslot.

Biologische zuivel is in trek. De consumptie neemt met 4 tot 5 procent toe en deze groei zet zich komend jaar naar verwachting door. Zuivelverwerker EKO Holland heeft ruimte voor vijftig nieuwe biologische melkveehouders, maar FrieslandCampina is voorzichtiger met het aannemen van nieuwe biologische boeren.

'De aanvoer van biologische melk, afkomstig van onze huidige biologische melkveebedrijven, is op dit moment zodanig dat er voor 2019 en 2020 voldoende melkvolume is voor de productie van onze biologische producten', staat in een brief van FrieslandCampina aan boeren die op de wachtlijst staan om biologische melk te mogen leveren.

Grootste aanbieders

'Met ruim 150 bioboeren zijn we een van de grootste aanbieders van biozuivel in Nederland', zegt woordvoerder Jan-Willem ter Avest.

'We hebben flink ingespeeld op de groeiende markt door onder andere diverse nieuwe biologische producten te introduceren en het aantal leden-melkveebedrijven dat biologische melk levert, te laten groeien. Maar de markt in biologische melk is zeer gedifferentieerd. Met onze volumes is het niet altijd eenvoudig om daarop in te spelen.'

Afzet vergroten

FrieslandCampina zet zwaar in op het vergroten van de afzet van biologische zuivel. Niet alleen in Nederland, maar ook in Azië, waar de vraag naar biologische ingrediënten groeit.

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer