DSM neemt CSK over van FrieslandCampina

Koninklijke DSM koopt niet alleen alle aandelen van CSK van Royal FrieslandCampina, maar ook alle andere aandelen van de overige aandeelhouders. Friesland bezat 82,3 procent van alle aandelen.

DSM+neemt+CSK+over+van+FrieslandCampina
© Albert Heijn

Eerder maakte CSK, producent van zuivelculturen, stremsels en kaascoatings, bekend een nieuwe strategische alliantie te zoeken om de groei van het bedrijf te versnellen. Daarbij is ook de verkoop van het bedrijf aan een nieuwe aandeelhouder onderzocht. Dit proces heeft geleid tot de overname van CSK door DSM.

CSK ontwikkelt en verkoopt wereldwijd hoogwaardige functionele ingrediënten op het gebied van smaak, textuur en bioconservering van zuivelproducten, zoals kaas, yoghurt, kwark en zuiveldrankjes. De bacteriecultures bepalen in grote mate de smaak en textuur van kaas, yoghurt, kwark en zuiveldrankjes.

Ingrediënten

Bijna alle kazen in Nederland bevatten ingrediënten van CSK. Het bedrijf heeft in Nederland vestigingen in Leeuwarden en Wageningen. Daarnaast is CSK actief in Europa en Noord-Amerika.

Het bedrijf telt ongeveer 180 medewerkers en heeft een omzet van rond de 65 miljoen euro. De transactie, waarmee 150 miljoen euro is gemoeid, is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Verwacht wordt dat de transactie voor het einde van het jaar wordt afgerond.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer