Keurentjes%3A+%27Hester+Maij+heeft+groot+hart+voor+boeren%27
Nieuws
© DIRK HOL

Keurentjes: 'Hester Maij heeft groot hart voor boeren'

'Hester Maij heeft een enorm netwerk en een groot hart voor boeren'. Dat schrijft Frans Keurentjes op het interne Melkweb van FrieslandCampina (RFC). De coöperatievoorzitter reageert daarmee op een van de eisen van een groepje 'bezorgde boeren' binnen de coöperatie.

De groep heeft een petitie opgesteld waarin ze onder andere het vertrek eist van Hester Maij als nieuwe directeur Corporate Public & Regulatory Affairs van RFC. Maij volgt Werner Buck op die vanaf januari met pensioen gaat. Coöperatievoorzitter Keurentjes is niet te spreken over de kritiek die leden via de media uiten over de nieuwe directeur. 'In de media spreken over medewerkers van het bedrijf geeft geen pas en past zeker niet bij onze coöperatieve gedachte.'


Het is volgens Keurentjes voor de coöperatie en de onderneming van groot belang iemand aan boord te hebben met kennis van zaken, die in gesprek gaat met overheden, maatschappelijke organisaties en andere partijen. Dat geldt zeker nu de omgeving waarin FrieslandCampina opereert steeds ingewikkelder wordt.

Moeilijke opgave

'We staan als boeren voor een grote, moeilijke opgave en we staan samen sterker als we dicht bij elkaar blijven, zoals we al bijna 150 jaar doen. Het is in het belang van ons als collectief van leden om bij de onderneming de beste mensen aan boord te hebben', schrijft Keurentjes.


Hij heeft Maij leren kennen als een prettige en zeer kundige gesprekspartner met een enorm netwerk en een groot hart voor boeren. 'Toen wij wisten dat Hester na de provinciale verkiezingen wat anders zou gaan doen, zijn wij met haar in gesprek geraakt. We hebben vervolgens een zorgvuldig sollicitatieproces doorlopen. Ik ben blij met haar komst bij FrieslandCampina en wens haar veel succes in deze uitdagende baan bij onze onderneming.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer