Afhandeling faunaschade voortaan digitaal

Uitvoeringsorganisatie BIJ12 heeft een nieuw internetportaal geopend voor de afhandeling van faunaschade. Het digitale platform biedt de schademelder veel voordelen.

Afhandeling+faunaschade+voortaan+digitaal
© Laurens Eggens

Volgens BIJ12, dat namens alle twaalf provincies gemeenschappelijke taken afhandelt, was de oude papieren werkwijze aan vernieuwing toe. Daarnaast wordt er in 2021 een nieuwe wet van kracht, die BIJ12 verplicht meer digitale middelen in te zetten voor het opnemen en afhandelen van aanvragen.

De route voor het melden van faunaschade wijzigt niet. Dat kunnen melders blijven doen via het FaunaSchade Registratie Systeem (SRS). Schade melden is echter niet noodzakelijk om voor een tegemoetkoming in aanmerking te komen.

Snelheid

Via de website MijnFaunazaken verbetert de snelheid, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van een aanvraag en de afhandeling van aanvragen. Het portaal biedt de boeren en grondgebruikers veel voordelen. Alle correspondentie tussen de aanvrager en BIJ12 verloopt digitaal via de persoonlijke omgeving in het portaal.


Benodigde documenten en foto's kunnen geüpload en toegevoegd worden aan het dossier. Percelen hoeven niet meer ingetekend te worden, maar worden via een koppeling met RVO ingeladen in MijnFaunazaken. Een aanvrager heeft bovendien op elk gewenst moment inzicht in de voortgang van een tegemoetkomingsaanvraag. Ook ziet een aanvrager precies welke acties eventueel nog ondernomen moeten worden.

Tegemoetkoming

BIJ12 handelt jaarlijks namens de provincies ruim vijfduizend aanvragen voor een tegemoetkoming in faunaschade af. In 2018 was hiermee een bedrag van bijna 23 miljoen euro gemoeid. Tijdens de ontwikkeling van MijnFaunazaken zijn de wensen en inzichten van grondgebruikers als input meegenomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer