VVD%27er+uit+partij+om+stikstofbesluit
Nieuws
© Persbureau Noordoost

VVD'er uit partij om stikstofbesluit

Nynke Koopmans, gemeenteraadslid en voormalig Statenlid namens de VVD, is uit de partij gestapt.

De melkveehoudster uit Tytsjerk heeft haar lidmaatschap opgezegd nadat de VVD instemde met het stikstofbesluit van het kabinet.

De Leeuwarder Courant schrijft dat Koopmans eerder deze week, tijdens het boerenprotest, al aankondigde dat ze haar lidmaatschap zou opzeggen als haar partij het advies van de commissie-Remkes overnam. 'Dan is het mijn partij niet meer', sprak ze.

Ze doelde daarmee vooral op het instemmen met het opkopen van veebedrijven rondom natuurgebieden. Koopmans zat sinds 2010 in de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel en was in de vorige regeerperiode ook Statenlid bij provincie Fryslân.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 17°
  60 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  19° / 10°
  20 %
Meer weer