VVD+Groningen+vraagt+helderheid+rond+stikstof
Nieuws
© Persbureau Noordoost

VVD Groningen vraagt helderheid rond stikstof

De Statenfractie van de VVD in Groningen eist duidelijkheid voor boeren in het stikstofdossier. De partij stelt vragen over het onderwerp aan Gedeputeerde Staten.

Sinds de uitspraak van de Raad van State zijn 66 agrarische projecten in de provincie stil komen te liggen. Die kunnnen aan de hand van een vernieuwde rekenmethode wellicht toch doorgang kunnen vinden, geeft de VVD-fractie aan. De liberalen willen weten welke impact deze nieuwe rekenmethode heeft voor de boeren in de provincie.

Daarnaast wil de partij duidelijkheid over de informatievoorziening naar de boeren toe. 'Onze agrarische sector heeft een belangrijke rol in de provincie, zij verdienen duidelijkheid in dit belangrijke dossier', vindt fractievoorzitter Erik Jan Bennema. 'Daarom willen wij dat de boeren goed op de hoogte worden gehouden in de ontwikkelingen bij hun vergunningsaanvraag.'

Beide benen in het veld

Bennema heeft ook vragen gesteld over de input die provincie Groningen heeft geleverd aan de commissie Remkes, die een advies moet schrijven over de nieuwe stikstofaanpak. 'Het is niet duidelijk of de provincie gebruik heeft gemaakt van deze mogelijkheid, daar willen we helderheid over.' Tenslotte vraagt Bennema naar de betrokkenheid van belangenorganisaties, zoals LTO Noord. 'Zij zijn immers de deskundigen die dagelijks met beide benen in het veld staan, hun inbreng bij deze adviezen is enorm waardevol.'

Weer

 • Zondag
  24° / 16°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer