Henk+Brink+gekozen+tot+lijsttrekker+VVD+Drenthe
Nieuws
© provincie drenthe

Henk Brink gekozen tot lijsttrekker VVD Drenthe

Henk Brink (60) is maandagavond gekozen tot VVD-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Drenthe.

De gedeputeerde van Drenthe en oud-LTO Noord-bestuurder is nog niet klaar met het bestuurswerk, verklaart hij. 'Bij LTO Noord heb ik een fantastische tijd gehad. Daar heb ik het besturen geleerd. De spirit is er nog volop. In mijn LTO Noord-periode heb ik heel veel discussie gehad met de provincie. De aandacht voor ruimte, rust en natuur was toen wel eens wat te eenzijdig. De ondernemer moet binnen de marges ruimte krijgen om geld te verdienen. Dat geldt niet alleen voor boeren, maar voor alle ondernemers.'

Zijn ambitie voor de komende tijd is om de Formule 1 naar Assen te halen. 'Je wilt een aantrekkelijke provincie blijven. Daar hoort alles bij: sport, cultuur en economie. Daar blijf ik mij graag voor inzetten. Maar de garantie dat ik weer in het college kom, heb ik natuurlijk niet. Dat is aan de kiezer.'

Dichtbij de sector

Volgens Brink is het belangrijk dat er na de verkiezingen in maart 2019 een boer in het college van Drenthe blijft zitten. 'De sector is zo verweven met het landelijk gebied. Ze heeft het niet gemakkelijk. Het is een pre dat er een bestuurder in het college zit die dichtbij de sector staat. '

Naast zijn werk als gedeputeerde is Brink nog regelmatig te vinden op het agrarisch bedrijf in Zwiggelte dat zijn zoon met 2,5 medewerkers runt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / -2°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / -3°
  10 %
Meer weer