Friese+VVD+vraagt+om+zoetwateropvang
Nieuws
© Eigen Foto

Friese VVD vraagt om zoetwateropvang

De Friese VVD-fractie vraagt de provincie in gesprek te gaan met het waterschap over zoetwateropvang. Aanleiding voor de Statenvragen is dat ZLTO onlangs in een uitzending van BNR pleitte voor een zoetwaterdelta in Zeeland.

'Door de droogte van vorig jaar en het uitblijven van regen dit jaar, hebben de land- en tuinbouw nu al/nog te kampen met droogte. Ook in Friesland is het evenals vorig jaar droog', schrijft VVD-Statenlid Durk Pool aan het provinciebestuur.

'Om in de toekomst voorbereid te zijn op deze periodes van droogte, moeten we oplossingen vinden in de opvang van zoet water in tijden van regen', geeft Pool aan. Hij vraagt het college of Friesland zich net als Zeeland op droge periodes moet voorbereiden door middel van zoetwateropvang. Volgens hem is deze opvang nodig om landschap, boerenbedrijven en inwoners zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van droogte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  25° / 12°
  20 %
 • Maandag
  19° / 14°
  70 %
 • Dinsdag
  19° / 12°
  70 %
Meer weer