Friese VVD vraagt om zoetwateropvang

De Friese VVD-fractie vraagt de provincie in gesprek te gaan met het waterschap over zoetwateropvang. Aanleiding voor de Statenvragen is dat ZLTO onlangs in een uitzending van BNR pleitte voor een zoetwaterdelta in Zeeland.

Friese+VVD+vraagt+om+zoetwateropvang
© Eigen Foto

'Door de droogte van vorig jaar en het uitblijven van regen dit jaar, hebben de land- en tuinbouw nu al/nog te kampen met droogte. Ook in Friesland is het evenals vorig jaar droog', schrijft VVD-Statenlid Durk Pool aan het provinciebestuur.

'Om in de toekomst voorbereid te zijn op deze periodes van droogte, moeten we oplossingen vinden in de opvang van zoet water in tijden van regen', geeft Pool aan. Hij vraagt het college of Friesland zich net als Zeeland op droge periodes moet voorbereiden door middel van zoetwateropvang. Volgens hem is deze opvang nodig om landschap, boerenbedrijven en inwoners zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van droogte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer