Agrifirm lijft Belgische Quartes in

Agrifirm start een strategische samenwerking met het Belgische Quartes. Deze samenwerking gaat leiden tot de overname van Quartes door Royal Agrifirm Group. Volgens een woordvoerder van Agrifirm wordt de overname nog dit jaar afgerond.

Agrifirm+lijft+Belgische+Quartes+in
© Google Maps

Quartes, met fabrieken in Roeselare, Hasselt en Deinze en zijn akkerbouw toeleveringsbedrijf Agri-Activ, vervullen in België een belangrijke positie in de mengvoedersector. 'Ons bedrijf is toekomstgericht en denkt aan het beste voor zijn klanten en handelaren enerzijds en zijn medewerkers anderzijds,' legt Frederic Boone, Algemeen Directeur Quartes, uit.

Alle medewerkers blijven werkzaam voor het bedrijf Quartes en Agri-Activ en het nieuwe managementteam wordt gevormd uit vertegenwoordigers van alle betrokken partijen. Het hoofdkantoor van de voorgenomen onderneming zal in Deinze gevestigd worden en de vestigingen worden gehandhaafd; De mengvoederproductie zal verdeeld worden over vier fabrieken: Roeselare, Grobbendonk, Deinze en Hasselt.

Versterken Belgische markt

Dick Hordijk, CEO Royal Agrifirm Group, ziet uit naar de samenwerking: 'We verwelkomen met Quartes een belangrijke speler die, samen met de vestiging van Royal Agrifirm Group in Drongen en Grobbendonk, de positie van ons en onze klanten op de Belgische markt enorm zal versterken.'

Quartes en Agri-Activ worden op den duur onderdeel van Royal Agrifirm Group. 'België is voor Agrifirm een belangrijk land om verder in te investeren', beaamt Ronald van de Ven, directeur Agrifirm Noord West Europa.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer