'Toegevoegde waarde Zorvec NZeb bij phytophthora'

Aardappelziekte phytophthora verandert en middelen die in het verleden goede resultaten gaven, scoren nu minder goed. Het relatief nieuwe middel Zorvec NZeb heeft toegevoegde waarde.

%27Toegevoegde+waarde+Zorvec+NZeb+bij+phytophthora%27
© Agrifirm

Dat blijkt uit een proef van Agrifirm die gericht is op het voorkomen en bestrijden van phytophthora. Uit de proef blijkt verder dat het middel Zorvec NZeb, met een interval van tien dagen, een goede toegevoegde waarde heeft als tussenblokbespuiting. De velden waar Zorvec NZeb is gebruikt, heeft relatief minder aantasting dan de velden met een andere tussenblokbespuiting.

Om deze kennis te vergroten, heeft Agrifirm zijn eigen regionale onderzoeken. Daarom ligt er een phytophthora-proef op proefboerderij 't Kompas in Valthermond. Er zijn veertien verschillende velden aangelegd in vier herhalingen. Deze velden worden geïnoculeerd met een agressieve phytophthora-stam.

'Duidelijk is dat de ontwikkeling van de phytophthora-stammen anders is dan voorheen', schetst specialist Fokko Prins. 'We zien dat de ontwikkeling sneller gaat en de stammen zijn agressiever. Het advies van enkele jaren geleden is dus ook niet geschikt voor de toekomst.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer