EenVandaag%3A+kabinet+onderschatte+PAS%2Duitspraak
Nieuws
© DIRK HOL

EenVandaag: kabinet onderschatte PAS-uitspraak

Het kabinet ging ervan uit dat de Raad van State het Programma Aanpak Stikstof (PAS) intact zou laten. Dat meldt EenVandaag op basis van vertrouwelijke documenten.

Dat de hoogste rechter van het land deze stikstofregeling helemaal zou afschieten, hadden de betrokken ministeries niet verwacht. Uit de stukken blijkt dat ambtenaren niet voorbereid waren op het volledig stilleggen van het PAS en de daaraan gekoppelde vergunningsverlening. Op de ministeries werd ervan uitgegaan dat met kleine aanpassingen dit proces snel weer kon worden opgestart, weet EenVandaag.


Ruim drie maanden na de uitspraak ligt de vergunningverlening nog steeds stil. Onlangs vernietigde de rechter in Gelderland tachtig vergunningen die nog niet definitief waren. Binnenkort komt de commissie Remkes op verzoek van landbouwminister Carola Schouten met een advies naar buiten voor nieuwe regelgeving rond stikstof.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  25 %
Meer weer