Frauderende+ex%2Dwerknemer+FloraHolland+krijgt+drie+jaar+cel
Nieuws
© FloraHolland

Frauderende ex-werknemer FloraHolland krijgt drie jaar cel

De ex-medewerker van Royal FloraHolland die ruim 4,3 miljoen euro van zijn werkgever heeft gestolen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Ook moet de man het volledige bedrag terug betalen. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie. De rechtbank in Den Haag vindt dat de ex-werknemer zich heeft schuldig gemaakt aan oplichting en witwassen in de periode van 1 augustus 2018 tot en met 29 april 2019.

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden, waaronder een ambulante behandelverplichting voor de gokverslaving van de veroordeelde en een verbod op deelname aan kansspelen. De schuldige heeft het overgrote deel van het gestolen bedrag vergokt.

Gewiekstheid

'Met de officier van justitie is de rechtbank van oordeel dat niet alleen het omvangrijke fraudebedrag in aanmerking moet worden genomen bij het bepalen van de strafmaat, maar ook de gewiekstheid (meerdere frauduleuze handelingen), de intensiteit (in totaal 82 overboekingen) en de volharding (de verdachte had op talloze momenten tot inkeer kunnen komen) in de periode van de fraude', staat in de uitspraak.

De veroordeelde heeft twee weken de tijd om in beroep te gaan tegen het vonnis van de Haagse rechtbank.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer