FloraHolland+wil+excessenproef+verbreden
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland wil excessenproef verbreden

Royal FloraHolland bekijkt of de veiling het excessenbeleid bij potphalaenopsis ook bij andere productgroepen kan invoeren.

De bloemenveiling is eind vorig jaar een proef gestart bij de potphalaenopsis. Daarbij deden telers aan het begin van de test een inventarisatie van hun aanvoer en krijgen ze vervolgens vier keer per jaar de mogelijkheid deze bij te sturen. Volgens FloraHolland verloopt deze pilot goed, hoewel die in de tweede helft van dit jaar nog wel moet worden geëvalueerd.

Met het excessenbeleid wil de veiling onregelmatige aanvoer van producten voorkomen. Plotseling groot aanbod verstoort een goede prijsvorming op de klok. Daarvoor is regelmatig en voorspelbaar aanbod nodig, stelt een woordvoerder van FloraHolland.

Aanbodinformatiesysteem

De veiling analyseert de aanvoer van telers voor de klok met het aanbodinformatiesysteem. Kwekers die regelmatig aanbieden, hebben plekken in de reguliere veilgroepen. Signaleert het systeem onregelmatigheden, dan gaan de excesaantallen over naar de veilgroep 'uitgeplaatst overveilen'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer