Nieuwe+emmer+gaat+in+gebruik+bij+zomerbloemen
Nieuws
© FloraHolland

Nieuwe emmer gaat in gebruik bij zomerbloemen

Royal FloraHolland rolt het gebruik van de nieuwe, meermalige bloemenemmer met bijbehorend opzetrek in september uit naar zes seizoensbloemen.

Het gaat om de producten gypsophila, hypericum, chamelaucium, limonium, veronica en euphorbia. Telers kunnen het nieuwe fust (Fc588 en Fc598) met ingang van 23 september gebruiken bij de aanvoer voor de klok en bij directe handel. De uitgifte van de nieuwe bloemenemmer en opzetrek start op 16 september.

CC-containers

Met de introductie van de nieuwe bloemenemmer speelt FloraHolland in op het toenemend gebruik van CC-containers in de export. Verder draagt de emmer bij aan de verduurzaming van het logistieke proces en zorgt die voor verlaging van de ketenkosten.

Eerder dit jaar startten de productgroepen lisianthus en alstroemeria met het gebruik van het nieuwe fust. Inmiddels hebben er meer dan 2,5 miljoen roulaties in het nieuwe fust plaatsgevonden, meldt de bloemenveiling.

In fases

FloraHolland kiest voor een gefaseerde introductie om genoeg emmers beschikbaar te hebben. Het nieuwe fust kan daarom nog niet bij andere bloemensoorten worden gebruikt. Hoewel FloraHolland streeft naar volledige vervanging van de oude emmer, is het benutten van het nieuwe fust geen verplichting, laat een woordvoerder van de veiling weten.

De nieuwe emmer wordt in november van dit jaar vrijgegeven voor nog een aantal productgroepen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  33° / 16°
  10 %
Meer weer