FloraHolland+kampt+opnieuw+met+storingen
Nieuws
© Johan Wissink

FloraHolland kampt opnieuw met storingen

Bloemenveiling Royal FloraHolland kampte dinsdag en woensdag opnieuw met storingen. Het veilen is dinsdag een uur gestaakt.

De storing was het gevolg van de uitval van een van de glasvezelverbindingen naar een dataopslag, waardoor het berichtenverkeer werd geraakt. In lijn met het storingsprotocol is het veilproces van 6:49 tot 7:45 uur stilgelegd. 'Door tijdens het veil- en logistieke proces te schuiven met de pauzetijden, werd de overschrijding van de beoogde eindtijd tot 20 minuten beperkt', zegt een woordvoerder van FloraHolland.

De storing van deze week staat niet in verband met de storingen die op 1 en 3 juli optraden, stelt de veiling. FloraMondo had eveneens last van de storingen, waarbij het berichtenverkeer tussen de vaste en onlineservers niet goed verliep. Hierdoor was FloraMondo op dinsdag enige uren niet of beperkt bereikbaar. Op woensdag was sprake van een instabiele verbinding. Volgens de veiling functioneert FloraMondo inmiddels weer naar behoren.

Nieuwe netwerkomgeving

FloraHolland zegt de oorzaak van de storingen met de hoogste prioriteit op te pakken. Om netwerkstoringen in de toekomst te voorkomen, werkt de bloemenveiling sinds een halfjaar aan een nieuwe, stabielere netwerkomgeving. In samenwerking met een aantal klanten geeft het bedrijf hier concreet vorm aan. Volgens de woordvoerder is dit is een complex traject dat zorgvuldig wordt voorbereid en uitgevoerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  29° / 18°
  60 %
 • Maandag
  25° / 19°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 16°
  70 %
Meer weer