FloraHolland+recyclet+oude+bloemenemmers
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland recyclet oude bloemenemmers

Bloemenemmer Fc588 is bij FloraHolland de opvolger van de Fc577. De productgroepen Lisianthus en Alstroemeria gebruiken de Fc588 al volop. De oude worden gerecycled.

Door deze overstap blijven er nu Fc577's over, die FloraHolland volop gebruikt voor de productie van de Fc588. Alle oude emmers komen terug als nieuwe. Hiermee zet de veiling een stap in circulariteit. FloraHolland voegde voorheen altijd al gerecycled kunststof recyclaat toe aan nieuwe emmers, dat afkomstig is van afgekeurde bloemenemmers. Het merendeel van de meermalige bloemenemmers bestaat dus al deels uit recyclaat.

FloraHolland is sinds maart 2019 bezig is met de overstap naar de Fc588. Er blijven daardoor Fc577's en (opzetrek) Fc597's over. Die worden vermalen en omgesmolten om vervolgens als grondstof voor de nieuwe Fc588 en (opzetrek) Fc598 te gebruiken. Hierdoor bestaat de nieuwe Fc588 voor 25 procent uit voormalig Fc577.

Vervuiling

De mate van vervuiling van de emmers en rekken heeft invloed op de kwaliteit van het recyclaat. Daarom vraagt FloraHolland telers om alleen Normpack-stickers te gebruiken. Andere stickers laten namelijk lijm en vuil achter en dan is de emmer minder goed te gebruiken als grondstof. Normpack-stickers hebben een in water oplosbare lijmlaag en een waterdoorlatende toplaag. Hierdoor zijn deze in fustwasmachines goed te wassen en veroorzaken geen storingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 2°
  10 %
 • Maandag
  18° / 7°
  30 %
 • Dinsdag
  17° / 6°
  10 %
Meer weer