%27Versiering+Pietersplein+in+2020+verzekerd%27
Nieuws
© Anthos

'Versiering Pietersplein in 2020 verzekerd'

De versiering van het Pietersplein tijdens de paastoespraak van de paus is in 2020 verzekerd, reageert organisator Paul Deckers op het besluit van iBulb om de financiële steun aan het project stop te zetten.

Hoe het verder gaat in 2021 en latere jaren met de versiering bij het uitspreken van het Urbi et Orbi is nog niet duidelijk. De beslissing van iBulb, en eerder Bloemenbureau Holland (BBH) en Royal FloraHolland, om de steun in te trekken, betekent volgens Deckers dat hij op zoek gaat naar sponsoren uit andere hoeken dan de sierteelt.

Geldelijke bijdrage

De versiering in 2020 wordt vanuit partijen binnen en buiten de sector gefinancierd, zegt Deckers. Zo leveren kwekers duizenden bloemen voor de opsiering. BBH, iBulb en FloraHolland waren voorheen de enige partijen die geldelijke bijdrages leverden aan het jaarlijks terugkerend evenement.

De totale kosten van de versiering in Rome liggen volgens de organisator op zo'n 175.000 euro. De drie droegen gezamenlijk 60.000 euro bij: BBH 40.000 euro, iBulb 15.000 euro en FloraHolland 5.000 euro. 'Het is duidelijk dat de beslissing van de drie een groot gat slaat in de begroting', zegt Deckers.

Enthousiasme

Volgens Deckers was het sinds 2015, toen hij de organisatie overnam, al duidelijk dat de drie niet zo enthousiast waren over de bloemenversiering tijdens de paastoespraak als hij. Om die reden is Deckers al in een vroegtijdig stadium naar nieuwe sponsoren op zoek gegaan.

Deckers zegt het jammer te vinden dat het evenement straks mogelijk niet meer wordt gedragen door partijen uit de sierteelt. Hij zegt ook niet te begrijpen dat de sponsoren een traditie van 35 jaar in gevaar brengen, waar Nederlandse sierteeltproducten op een wereldplatform worden getoond.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer