Sierteelt+certificering+nu+ook+via+AgriPlace
Nieuws
© Han Reindsen

Sierteelt certificering nu ook via AgriPlace

Certificering van bloem- en siergewassen is nu toegevoegd aan platform AgriPlace. Dat werd eerder voornamelijk alleen door telers in de groente- en fruitsector gebruikt.

Met het platform kunnen individuele kwekers, telersgroepen of handelaren hun certificeringsproces stroomlijnen en alle relevante documenten beheren. Hiervoor zijn alle reguliere bloemen- en siergewassen toegevoegd.

De standaardversie dekt de volgende thema's: teeltmateriaal, bodem- en substraatbeheer, gebruik van kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen, oogst en na-oogstbehandelingen. Maar ook duurzaamheid en sociale thema's komen aan de orde.

Bewijsstukken

Het platform is onafhankelijk, dus gebruikers kunnen zelf kiezen tussen de certificerende instanties. Via een stappenplan worden telers door een online vragenlijst geleid. Alle benodigde documenten, foto's en andere bewijsstukken worden online opgeslagen. Aan de hand van deze bewijsstukken wordt de vragenlijst voor de certificering grotendeels automatisch gevuld.

Op dit moment zijn de volgende certificaten los van elkaar te behalen: GLOBALG.A.P., GRASP, PlanetProof, Tesco Nurture, AH protocol, Cosun en VVAK. Ook wordt informatie van verschillende jaren hergebruikt en uitgewisseld tussen de certificaten onderling. Daarmee wordt het behalen van andere certificaten sneller en eenvoudiger. Eigen applicaties - bijvoorbeeld voor teeltregistratie - kunnen ook gebruikt worden binnen AgriPlace.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer