Horti Center China in aanbouw

De bouw van een ambitieus kennis- en innovatiecentrum voor de Chinese glastuinbouw krijgt een Nederlands fundament. Tuinbouwtoeleveranciers uit ons land dragen stevig bij aan de realisatie.

Horti+Center+China+in+aanbouw
© Eigen Foto

In het Naaldwijkse World Horti Center werd donderdag de overeenkomst getekend tussen de Chinese opdrachtgever DSG en Nederlandse tuinbouwtoeleveranciers voor de bouw van Dezhou Horti Center in China.

Bij de ondertekening waren aandeelhouders van de Chinese opdrachtgever aanwezig, evenals Chinese overheidsfunctionarissen en de directie van HortiTech. Dat Nederlandse bedrijf is deels verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van dit project.

Voedselindustrie

Dezhou Horti Center wordt een kennis- en innovatiecentrum voor de Chinese glastuinbouw. Een locatie waar bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. De eerste fase wordt in 2020 opgeleverd.

Het project is ontwikkeld in opdracht van DSG, een organisatie die grootschalige tuinbouwprojecten realiseert voor de voedselindustrie in China. Het project wordt begeleid door HortiTech, het bedrijf van voormalig directeur Demokwekerij Westland, Peet van Adrichem (rechts op de foto). Hij was ook nauw betrokken bij de realisatie van het World Horti Center in Naaldwijk.

Teeltbegeleiding

De uitvoerende partijen Priva, Stolze, Metazet, Boal, Holland Gaas, Holland Scherming, AAB en De Gier Drive Systems hebben zich verenigd in een consortium, om de efficiëntie voor de uitvoering van het project te waarborgen.

Ook kennis- en onderwijsinstellingen als Lentiz Cursus & Consult, LDE (Leiden-Delft-Erasmus) en Hogeschool InHolland zijn betrokken. Na oplevering zal HortiTech structureel het management begeleiden en zorg dragen voor teeltbegeleiding, opleidingen, trainingen in China.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer