Stapelen Deense karren opgenomen in arbocatalogus

Het stapelen van Deense karren is opgenomen in de arbocatalogus, meldt Stigas. Dat is de organisatie die zich bezighoudt met veilige arbeidsomstandigheden.

Stapelen+Deense+karren+opgenomen+in+arbocatalogus
© FloraHolland

De regels voor het stapelen van Deense karren is goedgekeurd door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) en daarom opgenomen in de catalogus. De oplossingen voor het stapelen zijn ontwikkeld door de Taskforce Deense karren. Die is opgericht op initiatief van Glastuinbouw Nederland en erin hebben vertegenwoordigers van Glastuinbouw Nederland, LTO Vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen en containerleveranciers, en kwekers zitting.

De arbocatalogus is een hulpmiddel bij het opzetten van een gezonde en veilige bedrijfsvoering. Het document is geschreven voor iedereen die werkt in de agrarische en groene sector. De glastuinbouw heeft een eigen versie. De catalogus is opgesteld door Stigas in opdracht van en in samenwerking met LTO, Glastuinbouw Nederland, FNV, CNV en Plantum.

Piekperiodes

Aanleiding voor het opstellen van regels voor het stapelen van de Denen was een ongeluk in 2017. Deense karren worden vooral gestapeld in piekperiodes. Het gebeurt op teeltbedrijven (bijvoorbeeld bij het koelen van het product), tijdens transport, in de handel en op winkelvloeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer