Stapelen+Deense+karren+opgenomen+in+arbocatalogus
Nieuws
© FloraHolland

Stapelen Deense karren opgenomen in arbocatalogus

Het stapelen van Deense karren is opgenomen in de arbocatalogus, meldt Stigas. Dat is de organisatie die zich bezighoudt met veilige arbeidsomstandigheden.

De regels voor het stapelen van Deense karren is goedgekeurd door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) en daarom opgenomen in de catalogus. De oplossingen voor het stapelen zijn ontwikkeld door de Taskforce Deense karren. Die is opgericht op initiatief van Glastuinbouw Nederland en erin hebben vertegenwoordigers van Glastuinbouw Nederland, LTO Vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen en containerleveranciers, en kwekers zitting.

De arbocatalogus is een hulpmiddel bij het opzetten van een gezonde en veilige bedrijfsvoering. Het document is geschreven voor iedereen die werkt in de agrarische en groene sector. De glastuinbouw heeft een eigen versie. De catalogus is opgesteld door Stigas in opdracht van en in samenwerking met LTO, Glastuinbouw Nederland, FNV, CNV en Plantum.

Piekperiodes

Aanleiding voor het opstellen van regels voor het stapelen van de Denen was een ongeluk in 2017. Deense karren worden vooral gestapeld in piekperiodes. Het gebeurt op teeltbedrijven (bijvoorbeeld bij het koelen van het product), tijdens transport, in de handel en op winkelvloeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer