Miljoen+euro+voor+veilig+werken+in+land%2D+en+tuinbouw
Nieuws
© DIRK HOL

Miljoen euro voor veilig werken in land- en tuinbouw

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt een miljoen euro vrij voor een brede campagne voor veilig en gezond werken in de land- en tuinbouw. Dat gebeurt op voorstel van de ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer.

Bij de behandeling van de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelde Kamerlid Eppo Bruins dat werkers in de agrarische sector vaak geen goede toegang hebben tot arbeid-gerelateerde zorg. Dat ondanks dat er regelmatig ongevallen plaatsvinden, bijvoorbeeld met machines en met gevaarlijke stoffen. Daarin moet volgens hem verbetering komen.

Het amendement draagt minister Wouter Koolmees op om 1 miljoen euro beschikbaar te stellen. Daarmee kan onder meer Stigas aan de slag om de situatie te verbeteren. De activiteiten moeten zich richten op zowel de ondernemers en hun meewerkende gezinsleden als op de werknemers, met speciale aandacht voor arbeidsmigranten.

Veilig en gezond

Stigas reageert positief op de extra mogelijkheden om aandacht te geven aan veilig en gezond werken in de agrarische sector. Ook Wim van den Boomen, LTO-portefeuillehouder Goed werkgeverschap en economisch beleid, is blij dat er in de Haagse politiek aandacht is voor dit onderwerp.

‘Veel zelfstandige ondernemers en meewerkende gezinsleden staan onder grote druk door alle ontwikkelingen om hen heen, waarbij hun veiligheid en gezondheid vaak het kind van de rekening worden. We kunnen en moeten hier onze verantwoordelijkheid nemen', aldus Van den Boomen die ook werkgeversvoorzitter is van Stigas.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer