Personeel bloemenexporteur werkt op badslippers

Inspectie SZW constateerde bij een controle van een exporteur op de bloemenveiling in Aalsmeer tekortkomingen in de arbeidsveiligheid. Zo liepen werknemers op badslippers en ontbrak een risico-inventarisatie.

Personeel+bloemenexporteur+werkt+op+badslippers
© FloraHolland

Werknemers liepen in het bedrijf rond op gympen en badslippers, terwijl veiligheidsschoenen verplicht zijn. Er was geen risico-inventarisatie en -evaluatie opgesteld en het bedrijf liet na een ernstig arbeidsongeval te melden bij Inspectie SZW. Vorige week raakte een werknemer in de bedrijfshal gewond door een aanrijding met een heftruck. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.

De Arbeidsomstandighedenwet verplicht de werkgever een inventarisatie te maken van de risico's waaraan de werknemers worden blootgesteld: een RI&E. Ook moet er een plan van aanpak zijn om die risico's te beheersen. Tijdens de controle gaf de bedrijfsleiding aan niet op de hoogte te zijn van deze verantwoordelijkheid.

Werktijden

Inspectie SZW heeft ook het vermoeden dat werknemers met regelmaat te lange werkdagen maken. Het bedrijf houdt echter geen registratie van de werktijden bij, terwijl dit volgens de Arbeidstijdenwet wel verplicht is. De komende tijd moet de onderneming orde op zaken stellen en voldoen aan de arbo-verplichtingen. Inspectie SZW gaat het arbeidsongeval nader onderzoeken. Voor het niet melden van een meldingsplichtig arbeidsongeval kan de werkgever een boete ontvangen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer