FrieslandCampina voert productie VLOG-melk op

FrieslandCampina breidt het aantal melkveebedrijven dat VLOG-melk levert uit van vierhonderd naar meer dan zeshonderd. De reden hiervoor is de sterk toegenomen vraag naar VLOG-melk in Duitsland.

FrieslandCampina+voert+productie+VLOG%2Dmelk+op
© DIRK HOL

Deze VLOG-melk komt van koeien die een gentechvrij rantsoen krijgen en worden geweid. Van alle VLOG-melk die de Nederlandse FrieslandCampina melkveehouders produceren, wordt kaas voor de Duitse markt gemaakt.

VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik) is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificatie en uitgifte van het 'Ohne Gentechnik'-label. In Duitsland wordt al meer dan 50 procent van de melk volgens de VLOG-standaard geproduceerd.

Levenmiddelen

In Nederland is FrieslandCampina in 2017 als eerste zuivelonderneming met VLOG-zuivel gestart. Het doel is om levensmiddelen te produceren zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde organisme. Dit is gericht op de gehele keten van voerstromen, melkveebedrijf, transport, zuivelverwerking tot aan het winkelschap.

Aanvullend passen alle deelnemende melkveebedrijven volledige weidegang toe op hun bedrijf. De zuivelverwerker moet deze melk in een aantoonbare gescheiden melkstroom verwerken. Melkveebedrijven die volgens de VLOG-standaard produceren, ontvangen een extra beloning van 1 cent per kilo melk bovenop de weidegangtoeslag.

Prestatietoeslag

De resterende waarde komt, door middel van de prestatietoeslag, ten goede voor alle leden-melkveehouders en draagt bij aan de investeringen in de verschillende kaasmakerijen. VLOG is een van de bijzondere melkstromen van FrieslandCampina waarmee het inspeelt op consumentenbehoeften.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer