VLOG-fabriek ForFarmers draait eerder dan verwacht

Twee maanden eerder dan gepland, heeft ForFarmers in Deventer een gespecialiseerde fabriek voor de productie van 250 kiloton VLOG-gecertificeerde voeders voor geiten en koeien in gebruik genomen.

VLOG%2Dfabriek+ForFarmers+draait+eerder+dan+verwacht
© ForFarmers

ForFarmers kondigde januari dit jaar aan de in 2015 gesloten voerfabriek in Deventer te heropenen en specifiek in te richten voor de productie van non-GGO en daarmee VLOG-gecertificeerd (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik) mengvoer.

Met de ingebruikname van de fabriek, gelegen naast de productielocatie voor rundveevoer van ForFarmers in Deventer, is de voeronderneming klaar voor de toenemende vraag naar non-GGO voer voor rundvee en geiten in Nederland. Deze toenemende vraag is het gevolg van de groeiende interesse van vooral Duitse consumenten voor zuivelproducten zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen.

Belangrijke voordelen

Op korte termijn kunnen alle klanten in Nederland die VLOG-gecertificeerd voer afnemen, vanuit de gespecialiseerde productielocatie worden beleverd. Dit heeft zowel voor de veehouders als voor ForFarmers belangrijke voordelen op het gebied van kwaliteit, logistiek en efficiency.

Doordat in deze fabriek alleen VLOG-gecertificeerd voer wordt geproduceerd, zijn er geen efficiëntieverliezen en risico's meer door omschakelingen. Hierdoor neemt de flexibiliteit in productie sterk toe en kan er maximaal worden ingespeeld op de wensen van de markt. Dankzij de VLOG-certificering zijn bovendien geen monstername nodig bij melkveehouders.

Productiecapaciteit

Met de heropening van de fabriek komt bovendien meer totale productiecapaciteit beschikbaar om aan de groeiende vraag naar voeders te blijven voldoen. De productie van VLOG-voer voor de Nederlandse markt (melkvee en geiten) die tot nu toe elders plaatsvond, wordt de komende maanden geleidelijk overgeplaatst naar Deventer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer