Voer+Duynie+nu+VLOG%2Dgecertificeerd
Nieuws
© Twan Wiermans

Voer Duynie nu VLOG-gecertificeerd

Al het rundveevoer van voerleverancier Duynie is vanaf nu VLOG-gecertificeerd. Dat meldt de organisatie, onderdeel van Royal Cosun.

In een groot aantal landen als Duitsland, Frankrijk en Oost-Europa stijgt de vraag naar VLOG-melk, ziet Duynie. Bovendien zien grote afnemers, zoals FrieslandCampina, Delta-Milk, Cono, Royal A-ware, DOC Kaas en Bel Leerdammer, de voordelen en de groeipotentie van VLOG, meent het bedrijf.

VLOG-melk is melk die geproduceerd wordt zonder gebruik van genetisch gemodificeerd voer. Dat wordt non-GMO genoemd. Door de certificering zijn de producten van Duynie geschikt voor het maken van VLOG-melk. De producten zijn gecertificeerd volgens de standaard GMP+ FRA MI105 GMO controlled.

Non-GMO

De afkorting VLOG kom van het Verband Lebensmittel ohne Gentechnik. GMP+ International, een Nederlandse organisatie voor certificering, heeft een certificering ontwikkeld in samenwerking met VLOG. De naam van deze certificering is dus GMP+ FRA MI105 GMO controlled.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -3°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
Meer weer