Cono gaat voor VLOG-melk

Een verbod op glyfosaat vanaf 2020 en koeien die vanaf dan voer krijgen dat vrij is van genetische gemodificeerde organismen. Met dat laatste punt stelt kaasmaker Cono dezelfde eisen die veel Duitse consumenten aan producten van VLOG-melk stellen.

Cono+gaat+voor+VLOG%2Dmelk
© Mike Schellart

Met deze uitbreiding in het kader van het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy, dat al tien jaar bestaat, kunnen de Cono-leden tot 75 cent per 100 kilo melk aan extra premies verdienen.

Die melkveehouders kunnen in dit aanvullende programma kiezen uit achttien indicatoren en daarmee stapelen. Elke indicator, zoals nog meer vers gras in het rantsoen, kan 5 cent per 100 kilo melk opleveren. Dat geld komt bovenop de 2,75 euro per 100 kilo aan huidige premie voor weidegang en Caring Dairy.

Maximaal weiden

Naast meer vers gras in het rantsoen wordt in Caring Dairy ook aandacht besteed aan onder meer maximaal weiden, zachte ligbedden, geen overbezetting in de ligboxenstal, agrarisch natuurbeheer, een laag energiegebruik, reductie van de broeikasgasuitstoot en een laag gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer