Nederland scoort goed bij Holsteintreffen in Libramont

De Nederlandse inbreng bij het Holsteintreffen in het Belgische Libramont is niet onopgemerkt gebleven. Hoewel er bij de koeien geen kampioenschap te vieren viel, sleepten de Nederlandse dames afgelopen vrijdag en zaterdag verschillende prijzen in de wacht. Bij de young breeders-competitie was er goud voor Chiel Goesten.

Goesten pakte zowel bij het toilet als het showmanship junioren de titel. De Hedelnaar is geen onbekende in het deelnemersveld. Bij de laatste HHH-show in Zwolle won hij in december in beide categorieën eveneens de titel, terwijl hij in 2016 en 2017 de beste junior-toiletteerder was op deze show. In Libramont greep hij in het totaalklassement junioren ook de titel.

Wouter Bloemen zette als Nederlandse vertegenwoordiger bij de senioren, in de strijd tussen de achttien deelnemende landen, prima resultaten neer door bij het toiletteren de derde plek te behalen. Bij het showmanship werd hij tweede in de rubriek.

Landenteams

Door de prestatie van Goesten en Bloemen was ook het goud bij de landenteams voor Nederland, voor Duitsland en Zwitserland. Bij de landenteams voor koeien gooide Nederland tevens hoge ogen. Zowel bij rood- als bij zwartbont sleepten de Nederlandse teams brons in de wacht.

Ook bij zwartbont waren Nederlandse inzenders behoorlijk succesvol. Zo was Pitbull-dochter Bollehoster Adele van Van der Eijk Holsteins uit Twisk rubriekwinnaar in de junior Holstein-klasse. Bij de oudere koeien scoorde Lauthority-dochter Bons-Holsteins Koba 219 van Bons Holsteins in Ottoland een 1B-plek, achter de latere reserve-kampioene bij de oudere koeien en bij het algemeen kampioenschap zwartbont.

Beste uier

Bij de rubriek jongste roodbonten was niet alleen de 1B voor Pat-Red-dochter rouner Dh Aiko 1445 van Drouner Holsteins uit Drouwenermond, ze kreeg ook de prijs voor de beste uier in haar rubriek.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer