Marie+356+wint+met+glans+in+Wanneperveen
Nieuws
© Eigen Foto

Marie 356 wint met glans in Wanneperveen

Een maatje te groot voor alle andere kampioenes. Marie 356 van Alex Verwaijen uit Beilen werd vrijdag aangetikt als algemeen kampioen van de Winteravondshow de Zuidwesthoek in de hal van Loonbedrijf Pieter van der Linde uit Wanneperveen.

Jurylid Nico Bons uit Ottoland benadrukte, voor 1500 bezoekers, het hoge niveau van de keuring. Goldwyn-dochter Marie, eerder dit jaar was een maatje te groot voor de andere kampioenes. De keuringsvedette Marie was klaar voor de show en blonk uit in frame en uier, wat hoog en breed was aangehecht. Eerder dit jaar was ze ook succesvol met een 1B in haar rubriek tijdens de HHH-show, achter een koe van Bons.

Marie 356 had even daarvoor in de rubriek oudere koeien afgerekend met New Moore Esmeralda 38 van de familie Withaar - Prent uit Nijeveen. Jury Nico Bons benoemde dat Marie in haar mooiste trouwjurk naar de show was gekomen. Ze straalde en stapte over zeer beste droge benen. Ook bij de HHH-show stond ze , in haar rubriek, direct achter Marie.

De O-Man-dochter heeft al ruim 73.000 kg melk geproduceerd maar was nog zeer fraai van type en uier. Vanwege haar zeer fraaie kwaliteitsuier en meer melkopdruk werd Esmeralda reservekampioen bij de oudere koeien voor de zeer complete én oudste koe van de keuring Aaltje 253 van Martijn Zandstra uit Ruinerwold.

Vaarzen

De avond begon met de vaarzenrubriek. Nog nooit was de vaarzenrubriek zo goed gevuld als dit jaar. Bijna 20 vaarzen deden een gooi naar het kampioenschap. De volle rubriek deed niets af aan de kwaliteit van de dieren. Derde in de finale werd uiteindelijk de roodbonte Kanu P dochter Giessen Ashlyn 2 van de maatschap Boven - Timmerman & Stefan Bloemert uit Staphorst.

Ashlyn beschikte over een fantastisch uier en over veel jeugd. Ze kwam in de benen net te kort voor het de titels. Dit kwam uiteindelijk wel in handen van haar eigenaar want stalgenoot Giessen Roxy 61, de Airlift-dochter pakte met haar fraaie frame en droge benen de reservetitel.

Het vaarzenkampioenschap ging naar de zeer complete Contrast-dochter Prairie Hoeve Hendrika 82 van Harry Schuiling uit Nijeveen. Hendrika, rubriekswinnaar op de HHH-show, bezit een fantastisch frame met veel capaciteit en een uier wat hoog en breed is aangehecht.

Middenklasse

De middenklasse rubriek was een rubriek met beste dieren. Nico Bons hield een viertal jonge koeien over die uitblonken met fraaie typische frames en zeer beste uiers.

Kampioen jonge koeien werd de grote typische Atwood-dochter Kora 339 van de combinatie Meijering - Renting uit Geesbrug. Vanwege meer capaciteit en vermogen in haar frame pakte ze de titel voor de enige derdekalfs koe in de middenklasse, Jolanda 134 van de familie Jonkers uit Dwingeloo.

Jolanda wist met haar vast aangehechte vooruier de reservetitel te pakken voor de zeer complete en vaarzenkampioene van vorig jaar, Giessen Verona 14 van de familie Kuiper - Uilenreef uit Sibculo.

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer