Fenny 81 en Reidlander Kelmos 297 'miss GRS'

De pink Reidlander Kelmos 297 van familie Stolwijk uit Bedum en de zwartbonte Fenny 81 van familie Veenstra uit Boerakker zijn zaterdag in Bedum uitgeroepen tot 'miss GRS' tijdens de Groninger Rundvee Show.

Fenny+81+en+Reidlander+Kelmos+297+%27miss+GRS%27
© Henk Lomulder

De debuterende Fenny won ook in de middenklasse. Als secondante stond Koepon Krch Classy 170 van Koepon aan haar zijde. Bij de vaarzen kreeg de vorig jaar nieuw opgezette jackpot rubriek een vervolg. Een jaar geleden moesten de veehouders een pink opgeven hiervoor. Het ingelegde geld wordt dan in de prijzenpot gestopt. Alleen deze opgegeven dieren mogen meedingen voor de jackpot.

Familie Mooijman uit Westerwijtwerd won deze prijs met hun Blauw 326, later mocht zij ook de prijs van de 'vaars met het beste uier' en de reservekampioensbeker mee naar huis nemen. Kampioen in de categorie vaarzen werd Reidlander Fetske 531 van Stolwijk.

Oudere koeien

Winnaar bij de oudere koeien werd Durkje 228 van familie Mulder Ketelaar uit Winsum. De reservestek was een prooi voor Koepon Epc Regenia 109, wederom van Koepon. Ook de bedrijfscollectie werd gewonnen door familie Mulder-Ketelaar uit Winsum.

Durkje 228 (V. Mr Sam) won bij de oudere koeien.
Durkje 228 (V. Mr Sam) won bij de oudere koeien. © Henk Lomulder

Reidlander Kelmos 297 won met Alyanne Lenting uit Bedum toonde het beste exterieur bij de pinken. Lenting werd ook nog eens reserve kampioen showmanship. In dit kampioenschap werd Jorrit van der Giezen met zijn pink Witter Fokje 147 uit Onderdendam winnaar.

Pinken

Winnaar bij het exterieur werd die een pink van familie Stolwijk uit Bedum had meegebracht. Een mooie roodbonte pink die luistert naar de naam . Leuk detail, In de categorie pinken toilet was het Danique Koster met de pink Wvjd Fabiola die winnaar werd, gevolgd door de pink Witter Marietje 58 van Ard-Jan van der Giezen. Fabiola werd ook nog eens reserve kampioen exterieur.

Met de MBO Terra bokaal ging Jorrit van der Giezen aan de haal, een speciale beker in het kader van een project van deze onderwijsinstelling..

Kalveren

Winnaar bij de kalveren exterieur en toilet was Joke 56 B 110 van Westerhoek uit Siddeburen en Aaron Gunnink uit Ten Boer was haar begeleider. Bij het showmanship was het Udo Perdok uit Woldendorp met zijn kalfje Lesterhuis Mia die met de hoogste eer streek.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer