Waardering voor oude koeien in Zwolle

Veel lof was er woensdag voor de oudere dames tijdens de Wintershow in Zwolle. Hier hadden ze een speciale productieklasse voor koeien die meer dan 60.000 kilo melk hadden geproduceerd.

Bij roodbont was het kampioenschap in deze klasse voor De Kattenbelt Hilda 271 (V.Hs Twister) van maatschap Overkempe in Wijhe. Hier werd Ata 46 van VOF Wolbink uit Rheezerveen reservekampioen. Ze heeft dezelfde vader als Hilda.

In deze klasse was de zwartbonttitel voor Big Boukje 265 (V. Shottle) van de de familie Knoef uit Geesteren, specialisten in fokken op levensduur. De reservetitel was hier voor Winter's Farm Dora 156 (V. BonsHolsteins Europe) van Winter's Farm in Vriezenveen.

Grootste regionale keuring

Met 230 aangemelde runderen is de Wintershow Zwolle de grootste regionale keuring van Nederland. In de IJsselhallen werden in totaal 22 rubrieken individuele dieren gekeurd en twee rubrieken studieclubs. De algemeen kampioenen kwamen van twee gerenommeerde topfokbedrijven, de al eerdergenoemde Knoef en maatschap Steegink uit Okkenbroek.

Terwijl Knoef bekendstaat als zwartbontfokker en Steegink zelfs ooit roodbontfokker van het jaar werd, waren de rollen nu anders verdeeld. Steegink won net als twee jaar geleden met Drakkar Bulona (V. Lotta- Hill Shottle 41) bij zwartbont, terwijl bij roodbont Knoef met Big Boukje 343 (V. Mason) met de hoogste eer streek. Drakkar Bulona won bij de oudere koeien, Boukje pakte de winst in de middenklasse.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer