Chinese+varkensvleesproductie+kwart+lager
Nieuws
© Archief

Chinese varkensvleesproductie kwart lager

RaboResearch verwacht dat de varkensvleesproductie in China dit jaar 25 tot 35 procent afneemt als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest. De ziekte heeft zich verspreid naar alle provincies op het Chinese platteland en treft 150 tot 200 miljoen varkens.

Afrikaanse varkenspest heeft zich ook verder in Azië verspreid. Er worden uitbraken gemeld uit Cambodja en Vietnam. In Vietnam verwacht RaboResearch een productieverlies van 10 procent. Het tekort aan varkensvlees in China en Zuidoost-Azië zal tot flinke verschuivingen leiden in de wereldwijde handelspatronen van vlees en vis, stellen de analisten van de Rabobank.

Dat biedt kansen voor exporterende bedrijven met toegang tot China en Zuidoost-Azië. Deze exporteurs bevinden zich vooral in de de Europese Unie, de Verenigde Staten en Brazilië. Een handicap voor de Europese Unie is dat daar ook in verschillende landen Afrikaanse varkenspest voorkomt. De export vanuit de Verenigde Staten wordt bemoeilijkt door importtarieven die China hanteert.

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer