Chinese varkensvleesproductie kwart lager

RaboResearch verwacht dat de varkensvleesproductie in China dit jaar 25 tot 35 procent afneemt als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest. De ziekte heeft zich verspreid naar alle provincies op het Chinese platteland en treft 150 tot 200 miljoen varkens.

Chinese+varkensvleesproductie+kwart+lager
© Archief

Afrikaanse varkenspest heeft zich ook verder in Azië verspreid. Er worden uitbraken gemeld uit Cambodja en Vietnam. In Vietnam verwacht RaboResearch een productieverlies van 10 procent. Het tekort aan varkensvlees in China en Zuidoost-Azië zal tot flinke verschuivingen leiden in de wereldwijde handelspatronen van vlees en vis, stellen de analisten van de Rabobank.

Dat biedt kansen voor exporterende bedrijven met toegang tot China en Zuidoost-Azië. Deze exporteurs bevinden zich vooral in de de Europese Unie, de Verenigde Staten en Brazilië. Een handicap voor de Europese Unie is dat daar ook in verschillende landen Afrikaanse varkenspest voorkomt. De export vanuit de Verenigde Staten wordt bemoeilijkt door importtarieven die China hanteert.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer