Afrikaanse+varkenspest+breidt+verder+uit+in+Belgi%C3%AB
Nieuws
© Twan Wiermans

Afrikaanse varkenspest breidt verder uit in België

Het totale aantal wilde zwijnen in België dat positief is getest voor Afrikaanse varkenspest (AVP), is sinds het begin van de uitbraken in september 2018 opgelopen tot 457.

In de periode tussen eind januari en 11 februari zijn 52 nieuwe gevallen vastgesteld. Alle uitbraken bevinden zich nog steeds in het ingesloten gebied, maar de laatste twee gevallen zijn vlak bij de grens van het kerngebied gevonden, 3,5 kilometer noordelijk van eerdere gevallen.

Uit het verloop van de uitbraken blijkt dat het gevaar op verspreiding van AVP nog niet is geweken. Het blijft daarom belangrijk om alert te zijn op contacten met wilde zwijnen of vlees van wilde zwijnen, en op het handhaven van strikte hygiëne-eisen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  19° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  30 %
Meer weer