Luxemburg zet hek tegen varkenspest

Luxemburg zal een acht kilometer lang hek aan de grens met België plaatsen. Het land wil daarmee wilde zwijnen met varkenspest tegenhouden.

Luxemburg+zet+hek+tegen+varkenspest
© Pixabay

Dat meldt Luxembourg Times. Het hek komt aan de westelijke kant van de plaats Steinfort, grenzend aan het noordelijke deel van de Ardennen. Verder wil de regering kijken of ze in een bepaald gebied een nulstand moet afkondigen, waarbij alle wilde zwijnen worden geschoten.

Ook wordt toegestaan dat de jacht op wilde zwijnen jaarrond mogelijk is in een zone iets zuidelijker, tot aan de Franse grens. Vooralsnog zijn in Luxemburg van 131 dode zwijnen bloedmonsters onderzocht, daarbij was geen enkel monster positief op varkenspest. De Fransen hebben in januari al een grenshek geplaatst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer