App+helpt+met+schone+parkings+bij+preventie+AVP
Nieuws
© RitaE (Pixabay)

App helpt met schone parkings bij preventie AVP

Met schone parkeerplaatsen en informatieborden die buitenlandse chauffeurs wijzen op het gevaar van etensresten wordt de insleep van Afrikaanse varkenspest uit landen waar deze ziekte heerst, voorkomen. Een app levert hieraan een bijdrage.

Deze etensresten, vooral vleeswaren, zouden een bron van het varkenspestvirus kunnen zijn, zo meldt GD Diergezondheid. De organisatie wijst er daarom op dat afval in de hiervoor bestemde afvalbakken moet belanden. Daarvoor zijn voldoende afvalbakken nodig, die ook tijdig worden geleegd.

Mochten afvalbakken overvol zijn, waardoor zwerfafval ontstaat, mocht er zwerfafval liggen en mochten de informatieborden niet goed leesbaar zijn, dan kunnen mensen dit melden via de Buiten-Beter-App, aldus de GD.

Deze app kan ook worden gebruikt om te melden dat er een afrastering ontbreekt en dat deze afrastering eventueel gaten vertoond.

Juiste instantie

Door een melding te doen, wordt direct de juiste overheidsinstantie ingeschakeld. De app is overigens ook te gebruiken voor andere meldingen, zoals een slecht wegdek of kapotte straatverlichting. De Buiten-Beter-App is beschikbaar voor iPhone, Android en zelfs Windows Phone.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer