Blij met positieve aandacht voor boerenkaas

Meer kaas zullen ze niet verkopen nadat hun boerenkaas vorige maand als de lekkerste van Nederland werd beoordeeld. 'Er was al meer vraag naar onze kaas dan we konden maken', zegt Claudia de Wit van kaasmakerij De Witte Welle in Montfoort.

Blij+met+positieve+aandacht+voor+boerenkaas
© Ulco Wesselink Fotografie

Toch zijn Ad, Miep, Wijnand en Claudia de Wit trots dat ze tijdens de uitreiking van de Cum Laude Awards 2019 in het zonnetje werden gezet. 'We wisten dat we goede kaas konden maken, maar dit is een erkenning voor iets waar mijn schoonouders veertig jaar geleden mee zijn begonnen', aldus Claudia de Wit.

'Alle aandacht was leuk, zelfs BN'ers kwamen naar aanleiding van de prijs naar onze kaaswinkel op de boerderij. Nog mooier is dat er door de uitreiking van de awards weer aandacht is voor boerenkaas. Terecht, want zelfkazers maken een mooi product met een verhaal.'

170 melkkoeien

De familie de Wit melkt in Montfoort 170 koeien waarvan de melk allemaal in de kaasbak verdwijnt. De kaas verkopen ze vanuit huis, maar meer dan 90 procent gaat rechtstreeks naar supermarkten, speciaalzaken en kaashandelaar Bouter Group.

Die laatste was vorige maand eigenlijk de winnaar van de 'Den Besten Cum Laude Overall Winnaar', tijdens de jaarlijks terugkerende kaasverkiezing van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Bouter Group zond meerdere kazen in, onder andere de winnende kaas van de familie de Wit. De handelaar gaf de familie dan ook alle credits, toen uitgerekend hun kaas uiteindelijk de lekkerste bleek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer