Inschrijving+wedstrijd+boerenkaas+van+start
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel

Inschrijving wedstrijd boerenkaas van start

Bereiders van Boerenkaas, Kaas van de Boerderij en ambachtelijke kaas kunnen zich aanmelden voor de Cum Laude Awards 2019. De uiterste inschrijfdatum is 15 februari. Dat meldt De Zelfkazer.

Aanmelden voor de Cum Laude Awards 2019 kan via een digitaal aanmeldformulier op de site van Boerderijzuivel. Daar is ook het reglement van deelname te vinden.

Deelname is gratis voor leden van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ). Voor niet-leden bedragen de kosten 500 euro per inzending. Dit bedrag dient voor 7 maart 2019 te zijn voldaan.

Er zijn drie hoofdcategorieën: Boerenkaas, Kaas van de Boerderij en Ambachtelijke kaas. Elke categorie is weer onderverdeeld in tien subcategorieën, denk bijvoorbeeld aan belegen kaas, Edammer kaas, geitenkaas, schapenkaas en kruidenkaas.

Inleveren kazen

De kazen kunnen worden ingeleverd op woensdagavond 6 maart tijdens de algemene ledenvergadering van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders om 20 uur in Waarder. BBZ-leden ontvangen nog een aparte uitnodiging hiervoor. Ook kunnen de kazen worden ingeleverd op donderdag 7 maart van 10 tot 15 uur bij De Producent in Gouda. De kazen worden genummerd bij het inleveren.

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 14 maart in Fort Wierickerschans in Bodegraven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer