Bayer krijgt opnieuw 70 miljoen euro boete voor Roundup

Een Amerikaanse rechtbank legde Bayer woensdag een boete op van 70 miljoen euro. Dat gebeurde in de zaak van een kankerpatiënt die claimt dat hij ziek is geworden vanwege Roundup.

Bayer+krijgt+opnieuw+70+miljoen+euro+boete+voor+Roundup
© Pixabay

Volgens de jury van de federale rechtbank in San Francisco is de zeventig jarige Edwin Hardeman onvoldoende gewaarschuwd voor de gevaren van glyfosaat. Van de opgelegde boete moet Bayer 4,7 miljoen euro uitbetalen als compensatie aan het slachtoffer.


Hardeman gebruikte jarenlang Roundup rondom zijn huis. Bij de man is een zelfzame vorm van lymfeklierkanker ontdekt. Eerder is Bayer ook al aansprakelijk gesteld voor de ziekte van tuinman Dewayne Johnson. Ook in die zaak bedroeg de opgelegde boete 70 miljoen euro.

Beroep tegen boete

In een reactie stelt Bayer zeer teleurgesteld te zijn over de uitspraak. De producent van Roundup wijst erop dat geen recht wordt gedaan aan de vele studies die aantonen dat er geen relatie is tussen de blootstelling aan glyfosaat en de ziekte kanker. Bayer gaat in beroep tegen de boete die is opgelegd in de zaak Hardeman.

In de Verenigde Staten lopen inmiddels al meer dan 11.000 zaken tegen Bayer vanwege claims over Roundup. Het Duitse chemieconcern gaat er vooralsnog vanuit dat de recente uitspraken van Amerikaanse rechtbanken geen invloed hebben op de komende rechtszaken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer